Dil İkonları
Mikrodalga Pratik Bilgiler MY
  • 1TIPS FÖR ANVÄNDNING AV MIKROVÅGSUGNAR
    • En mikrovågsugn är mycket praktisk när det gäller tillagningstid. Med en mikrovågsugn kan du tillaga maten 1/3 eller 1/4 snabbare än traditionella ugnar.
    • Mikrovågsugnar har en energi som påminner om radio- och tv-vågor. Ett magnetrör i mikrovågsugnen avger mikrovågsenergi. Mikrovågor orsakar högfrekventa vibrationer i matmolekyler. Dessa vibrationer genererar värme för att tillaga maten.
    • Använd runda kärl för tillagning i mikrovågsugnen istället för ovala eller kvadratiska, eftersom mikrovågorna påverkar maten mer i sidorna och kan orsaka extremt överdriven tillagning i hörnen.
    • För att förhindra att ugnen välter ska du placera den 8 cm från bänkytans kant. För att säkerställa tillräcklig luftcirkulation ska du lämna ett mellanrum på minst 30 cm ovanför och minst 10 cm bakom ugnen.
    • Använd inte keramikkärl som innehåller metaller (t.ex. silver eller guld). Plocka alltid bort metallgaller på matpaket. Delar i metall i ugnen kan orsaka en elektrisk båge och orsaka allvarlig skada.
    • Starta aldrig ugnen när den är tom. Det kan orsaka skada på ugnen. Om du vill testa ugnen ska du sätta ett glas vatten i den. Vattnet absorberar mikrovågsenergin och ugnen skadas inte.
    • Använd aldrig ugnen för att tillaga eller värma råa ägg, med eller utan skal. Innan du tillagar potatis, äpplen eller liknande frukt och grönsaker, ska du alltid sticka ett hål i förslutningen.
    • Innan du startar mikrovågsugnen ska du kontrollera att den roterande glasplattan och ringen sitter fast ordentligt. Använd alltid den roterande glasplattan för all tillagning/uppvärmning.
    • Innan du startar mikrovågsugnen ska du kontrollera att luckan är ordentligt stängd. Tack vare säkerhetslåset startar produkten inte när luckan öppnas och den stannar när du öppnar luckan. Främre luckans låssystem får inte modifieras eller avaktiveras. Om du inaktiverar främre luckans låssystem kan du exponeras för mikrovågsenergi när du använder produkten med luckan öppen.
    • Använd aldrig ugnen för att värma konserverad mat i lufttäta behållare eller kolsyrade drycker. På grund av trycket som kan bildas invändigt kan detta orsaka skada eller explosion när du öppnar luckan.
    • Håll mikrovågsugnens sidor rena och öppna för att säkerställa luftcirkulation. Om luftinloppet eller -utloppet blockeras kan det orsaka skada på enheten eller försämra tillagningsfunktionen. Placera mikrovågsugnen för att säkerställa normalt luftflöde.
    • Eftersom du inte kan kontrollera oljetemperaturen ska du inte använda enheten för att förbereda stekt mat i olja.
    • Efter att du värmt upp barnmat eller drycker i nappflaska ska du skaka flaskan väl och kontrollera temperaturen innan du matar din baby. Värmen fördelas därmed jämnt i flaskan och risken för skåll- och brännskador förhindras. Avlägsna locket och nappen på nappflaskan före värmning.
    • Placera mikrovågsugnen minst 2 meter från TV:n, radion eller antennen. Annars kan den orsaka störningar.
    • Använd bara behållare som passar för mikrovågsugnar.
    • Du får bäst resultat om du fördelar maten på tallriken. Detta kan göras på många sätt för goda resultat.
    • Eftersom mikrovågsugnar ger mest effekt för maten nära de yttre kanterna, kan du placera den minsta och tunnaste delen mat i mitten när du tillagar mat med delar i olika former och tjocklekar. På det här sättet kan du säkerställa att mittdelen blir klar sist.
    • Det sämsta valet av form för tillagning i mikrovågsugn är kubformade kärl. I kubformade kärl bränns maten i kanterna innan den ens har blivit varm i mitten. Rund, tunn och ringformad mat kan med fördel tillagas i mikrovågsugnen.